Bocuse dOr.jpg

Bocuse d'Or: Пошук формули перемоги

Bocuse d'Or — це найпрестижніший у світі конкурс у галузі гастрономії. У конкурсі у вас є тільки один шанс: немає місця для помилок у пошуку формули перемоги.

У Ор'яна Йоханнесена є мрія: стати найкращим шеф-кухарем у світі. Щоб досягти цієї непростої мети, потрібні місяці підготовки. Але як підготуватись до одного з найвідоміших у світі гастрономічних конкурсів?
 
Коли Ор'яну буле ще тільки дев'ять років, він почав готувати в готелі Bekkjarvik Gjestgiveri, де він зростав. Сьогодні свій час він розподіляє між кухнею готелю і кухнею в Sandefjord, де він готується до конкурсу і де працює його тренер, Одд Івар Солволд. Одд Івар виграв бронзу на конкурсі Bocuse d'Or в 1997 році і відтоді займався навчанням інших норвезьких кухарів. Стати найкращим шеф-кухарем у світі самотужки ви не зможете. Це вимагає командних зусиль та точної підготовки.
 
У конкурсі Bocuse d'Or Europe 2014 року Ор'ян Йоханнесен зайняв третє місце, претендуючи на участь в гастрономічному Чемпіонаті світу 2015 у Ліоні. Тепер він спокійно готується до майбутнього випробування і слідує своєму незмінному переконанню: оригінальні смаки інгредієнтів мають «вирізнятись» таким чином, щоб люди казали: «Оце так! Як може щось настільки просте й нехитре смакувати так неймовірно?» Просте поєднання гарного сервісу й якісної їжі справляє найкращі враження. Тим не менш часто те, що здається простим, є найбільш складним.
 
Формула 1 серед шеф-кухарів
 
Якщо Bocuse d’Or — це Формула 1 серед шеф-кухарів, це дійсно шанс, яким можна скористатися тепер або ніколи. Велика кількість дрібниць має скластися сприятливо для тих, хто бажає спробувати свої сили й позмагатись за медаль в конкурсі Bocuse d'Or. Окрім безпосередньо їжі Ор'ян Йоханнесен приділяє багато часу іншим деталям. Правила, обладнання та гігієнічні умови повинні бути під повним контролем. Він додає: «На конкурсі в Ліоні в мене буде обмежена кількість часу, і я залежатиму від того, наскільки все буде охайно та чисто протягом усього часу. Високий рівень чистоти є критично важливим». У вас є лише один шанс, аби досягти успіху, якщо ви змагаєтесь з кращими шеф-кухарями світу, і найдрібніша деталь може мати великий вплив.
 
Ор'ян використовує матеріали для прибирання Tork Low Lint Cleaning з низьким вмістом ворсу, аби бути впевненим в тому, що срібна тарілка виглядатиме ідеально для кінцевої презентації. У конкурсі Bocuse d'Or все має бути бездоганно. Ніяких відбитків пальців чи плям, і що не менш важливо, — ніяких випадкових крапель соусу або непокірних спецій. Для того, щоб досягти такої досконалості, матеріали для прибирання Tork Low Lint Cleaning з низьким вмістом ворсу полірують поверхню, не залишаючи після себе ані ворсинки, можуть контактувати з їжею і швидко поглинають жир.
 
 
Ця стаття була написана до проведення конкурсу Bocuse d'Or 2015. І знаєте, що? Він виграв!

Я однозначно візьму ці серветки на Bocuse d'Or.

Ор'ян Йоханнесен,

переможець Bocuse d'Or 2015