Миття рук

Допоможіть своїй команді дотримуватися належного рівня гігієни рук

Часте й ефективне миття рук у закладах громадського харчування — це процес, з якого починається боротьба проти перехресного забруднення, а також турбота про безпеку вашого персоналу та клієнтів.


Ваші працівники завжди повинні мити руки після: 


  • користування туалетом
  • повернення на кухню та в зону приготування страв
  • винесення сміття 
  • користування засобами для, очищення та прибирання
  • вживання їжі, напоїв, паління чи споживання жувальної гумки чи тютюну
  • контакту із сирим м'ясом, курятиною чи морепродуктами
  • контакту з тілом чи одягом
  • при чханні, кашлянні з використанням серветки і без
  • контакту з грошима
  • після зняття рукавичок та перед їх надяганням

Подбайте про те, аби на всіх станціях для миття рук завжди були в наявності мило та паперові рушники. Скористайтеся наведеними нижче матеріалами, щоб дізнатися більше про основи дотримання гігієни, а також ознайомити з ними ваших працівників. Крім того, для перевірки своїх знань ви можете пройти опитування в нашому Посібнику з гігієни рук та особистої гігієни.

Завантаження